شما اینجا هستید:   خانه

آموزش ایمنی در برق


دسته    :    آموزش آتش نشانی ومهارتهای عملی آن
شرح

دوره ی آموزشی ایمنی در برق

 

​پیشرفت صنعت و تکنولوژی، امروزه بیش از هر زمان دیگری حجم استفاده از نیروی برق و جریان الکتریکی را افزایش داده است؛ اما آن چه که واضح است، این است که کاربرد وسیع از نیروی برق، تبعاتی را برای کاربران آن در پی خواهد داشت. عدم رعایت نکات ایمنی توسط کاربران می تواند پدیدآورنده حوادث ناخوشایندی باشد که بعضاً می تواند موجب مرگ آن ها نیز شود.این جاست که لزوم بکارگیری از دستورالعملی صریح، جهت کاهش خطرات ناشی از تماس با جریانات الکتریکی تحت عنوان ایمنی برق احساس می شود. بدون رعایت نکات ایمنی، گاه حتی یک تعویض لامپ ساده هم می تواند مخاطره آمیز بوده و مقدمه بروز یک حادثه ناخوشایند باشد.

در حقیقت هر نوع سیستم الکتریکی می تواند عاملی آسیب رسان برای افراد به شمار رود. جریان الکتریکی در واقع حرکت یکنواخت الکترون ها به واسطه یک رسانا است. به عبارتی می توان گفت اجسام رسانا عاملی برای جا به جایی نیروی برق هستند که بیشتر فلزات نیز در این دسته جای می گیرند؛ اما مهم تر از همه، بدن انسان است که خود یک رسانا محسوب می شود. رسانا بودن بدن انسان به علت وجود آب حاوی یون ها، به عنوان بخشی از مواد تشکیل دهنده بدن هر فرد است. در واقع این یون ها و الکترولیت ها هستند که امکان عبور جریان برق از بدن فرد ایجاد می کنند.در نتیجه به محض اتصال بدن انسان به برق، جریانبرق از بدن فرد به سمت زمین عبور خواهد کرد.ایمنی برق (electrical safety)، به کارگیری مجموعه ای از دستور العمل ها و تجهیزاتی فنی، جهت جلوگیری از اثرات غیر قابل جبران تماس کاربران با جریان های الکتریکی، قوس الکتریکی، میدان الکترومغناطیسی و الکتریسیته ساکن است.

محیط کار با وجود جریانات الکتریکی زمانی برای کاربران ایمن خواهد بود که آن ها بتوانند به طور اصولی و صحیح خطرات ناشی از وجود این جریان را شناسائی و مهار کنند.عواملی وجود دارند که بی توجهی به آن ها منجر به بروز حادثه ای جبران ناپذیر همچون برق گرفتگی و به تبع آن مرگ افراد خواهد شد.

 

 

اساتید مجتمع نخبگان زنجان