معرفی طرح ایران مهارت

معرفی طرح ایران مهارت

iranmaharat

مراسم رونمائی از طرح «ایران مهارت» و کتاب «آموزش حرفه های مهارتی کوتاه مدت» در حاشیه همه ی طرح آموزش های مهارتی کوتاه مدت ویژه مدارس با حضور سید محمد بطحائی ، وزیر آموزش و پرورش، «محمد امین سازگار نژاد، رئیس سابق سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور و «سید ابوالحسن فیروزآبادی» قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در تاریخ 1396/7/18 برگزار شد. 
در حاشیه مراسم رونمائی از طرح «ایران مهارت»، در محل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در جمع خبرنگاران اظهار داشت:«ایران مهارت»، طرح مشترک آموزش و پرورش و سازمان آموزش فنی و حرفه ای است و براساس آن دانش آموزان با مشارکت سازمان آموزش فنی و حرفه ای وآموزشکده های غیردولتی پوشش داده می شوندو دانش آموزان دوره های اول و دوم متوسطه حدود 500 نوع مهارت را آموزش می بینند. 
وی ادامه داد: مدت آموزش هر مهارت بین 2 تا 20 جلسه خواهد بود و بر اساس علاقه دانش آموزان، امکانات مدارس و مقتضیات منطقه ای، آموزش های لازم ارائه می شود. 
وزیر آموزش و پرورش گفت : رئیس جمهوری در ابتدای سال تحصیلی جدید و نیز رهبر معظم انقلاب اشارات زیادی در خصوص توجه به مهارت آموزی دانش آموزان داشته اند تا دانش آموزان برخی فنون را در مدرسه کسب کنند؛ البته «ایران مهارت، طرحی نیست که دانش آموزان را برای اشتغال آماده کند. 
وی با بیان اینکه در طرح یاد شده، تجهیزات مختلفی در نظر گرفته شده است، گفت: این موضوع در توسعه کارآفرینی و ایجاد انگیزه بسیار مؤثر خواهد بود و دانش آموزان را از حفظ کردن کتابهای درسی خارج می کند. 
وی افزود : در این طرح جدید قرار است دانش آموزان اول و دوم متوسطه در 20 جلسه یک و نیم ساعته با مهارت های پایه آشنا شوند اما این موضوع منجر به اشتغال نمی شود. 
در این طرح 500 رشته مهارتی از چهار تا 40 ساعت به دانش آموزان آموزش داده می شود و برای آن ها گواهینامه صادر می شود. 
با اجرای این طرح تعداد دانش آموزان از حدود 430 هزار نفر به 900 هزار نفر افزایش می یابد که 300 هزار نفر آنان در شاخه فنی و حرفه ای و کاردانش بوده و این مهم نیازمند آزمایشگاه، استادکار و محیط آموزشی است. 
این طرح خارج از برنامه رسمی مدرسه خواهد بود. 
هدفگذاری در طرح «ایران مهارت» آماده کردن دانش آموزان برای اشتغال نیست چرا که افراد با 10 تا 12 جلسه توانائی ورود به بازارکار را نخواهند یافت. 
دانش آموزان مهارت دیده می توانند به پرتال سازمان آموزش فنی و حرفه ای مراجعه کرده و گواهینامه مهارت دریافت کنند. 
عظیم محبی مدیر کل دفتر آموزش متوسطه اول وزارت آموزش و پرورش در خصوص «اجرای طرح ایران مهارت در مدارس» اظهار داشت: در دوره متوسطه اول، دروسی با عناوین «کار و فناوری» و «تفکر و سبک زندگی» داریم. 
وی ادامه داد: در درس «تفکر و سبک زندگی» مهارت های تفکر و زندگی و در درس «کار و فناوری» مهارت های کار و شغل آموزش داده می شود؛ ضمن اینکه کاری که سازمان آموزش فنی و حرفه ای انجام می دهد و شروع کرده است، تحت عنوان آموزش 500 مهارت است که استاندارد های آن را نوشته است. 
مدیر کل دفتر آموزش های متوسطه اول وزارت آموزش و پرورش خاطر نشان کرد: اولویت اول ما این است که همین پودمان هایی که در این دو درس داریم را به دانش آموزان آموزش دهیم و با پودمان هایی که سازمان آموزش فنی و حرفه ای تعریف کرده است مطابقت دهیم و دانش آموزان مهارتی که آموزش می بینند را دیگر در اینجا آموزش نمی بینند و همان مهارت ها تکامل یافته و گواهینامه آن را سازمان آموزش فنی و حرفه ای می دهد. 
مدیر کل دفتر آموزش متوسطه اول وزارت آموزش و پرورش بیان داشت : این موضوع دارای مراحلی است؛ اول، تاییدیه مهارت و دوم گواهینامه و اگر جمع آموزش آن به 120 ساعت رسید، تک مهارت مورد نظر حاصل می شود؛ یعنی دانش آموزی که از پایه هفتم مهارت را طی می کند، در پایه دوازدهم خود به خود آن مهارت اتفاق می افتد.



برچسب ها

دوره وآموزش نخبگان   

اساتید مجتمع نخبگان زنجان